Vanmiddag had ik tijd om naar Le Souk te gaan, één van de fijnste kruideniers in Groningen. Met alle verse groenten die ik daar vond, bedacht ik ter plekke een fijne ovenschotel. Met aardappel, courgette, fijne fluweelrode Roma tomaten en rode ui. Aardappel anders! Maar dan niet die vette variant van vroeger, maar een lichte, gezonde variant die ook nog eens superlekker is 🙂
Ingrediënten (2-3 pers)
- 2 grote, verse aardappelen, vastkokend, in de schil
- 1 courgette
- 1 grote rode ui
- 1 bol buffelmozzarella (à 125 gr)
- 3-4 goed rijpe Roma tomaten
- groene pesto (uit een potje of homemade)
- handje pijnboompitten
Bereiding
- Was de aardappelen (schrob ze eventueel als er nog aarde op zit) en snijd ze in de schil in flinterdunne plakjes.
- Doe hetzelfde met de courgette, de tomaten en de rode ui.
- Snijd tot slot de buffelmozzarella in plakken; zo dun als je ze kan maken.
- Kook de plakken aardappel zo’n 5 minuten in ruim water, giet ze af en laat ze wat afkoelen onder koud water.
- Pak een lage ovenschaal en begin de schotel op te maken vanaf de buitenkant; begin met een plakje aardappel, dan een plakje courgette, een plakje tomaat, plakje rode ui, en een plakje buffelmozzarella – herhaal dit patroon en werk je weg naar de binnenkant van de schotel.
- Bestrijk de schotel met een laagje pesto (2 eetlepels) en verdeel het met een lepel of kwastje.
- Strooi tot slot nog wat pijnboompitjes over de schotel en zet hem in de oven.
- Bak de schotel 20 minuten af in de oven op 220 graden.
- Flink wat versgemalen peper en zout erop en SMULLEN maar!