Aardappel-brunch-tortilla: lekkere restjestortilla voor op een brakke ochtend. Heerlijk op een simpel plakje brood met wat sla!

Aardappel-brunch-tortilla

Gister was mijn vriend jarig en maakten we voor zijn familie mijn Soto Ajam. Met de aardappelrestjes die over waren, maakte ik vanmorgen een heerlijke brunchtortilla. Goed tegen net-iets-teveel-verjaardagsdrankjes šŸ˜‰

Ingrediƫnten (2 pers)

  • 2 plakjes brood
  • 2 eieren
  • restjes gekookte aardappel (ong. 100 gr)
  • 125 gr blokjes bacon
  • 5 snoeptomaatjes (ik had vrolijke gele)
  • handje sla (ik had nog veldsla)
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Bak de spekjes uit in een koekenpan tot ze lekker bruin zijn.
  2. Prak de aardappelrestjes een beetje tot er groffe stukken ontstaan. Doe de groffe stukken bij-in de koekenpan en bak ze even mee.
  3. Klop twee eieren los in en kom met flink wat peper en zout en voeg een kleine eetlepel paprikapoeder toe, die je goed door het ei klopt.
  4. Giet het ei over de bacon en aardappel in de koekenpan en beweeg de koekenpan zo dat het ei zich goed over de hele bodem van de pan verdeelt.
  5. Even laten sudderen, en als het ei bovenop bijna gestold is, draai je de omelet als een pannenkoek om en bak je de andere kant ook nog even aan. Snijd de omelet in de lengte doormidden met je spatel, zodat je er straks makkelijk 2 losse boterhammen mee kan beleggen.
  6. Snijd de tomaatjes en de sla in groffe stukken.
  7. Beleg de twee boterhammen met de omelet. Verdeel de tomaatjes en de sla over de boterhammen. Dubbelvouwen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *