Vorig weekend met Valentijn genoten we van een superdeluxe pannenkoekenontbijt van een nieuwe tent hier in Stad. Van die dikke, fluffy, American pancakes met allerlei fruit, zoets en sprinkles. So lovely! Vanmorgen dacht ik (bijna kwijlend) eraan terug en bedacht ik me: maar dit kan ik zelf ook! Oud receptje afgestoft, en zo brunchten we vanmorgen nét zo lekker als vorig weekend. Maar dan zelfgemaakt! Hij is wel echt evil-knievel, maar ach.. best lekker om een keertje zo te zondigen, toch 🙂
Ingrediënten (2-3 pers)
- 150 gr bloem
- flinke theelepel bakpoeder
- 1/2 eetlepel suiker
- 2 eieren
- 0.15 L karnemelk (worden ze fluffier van dan met melk!)
- 1/2 zakje vanillesuiker
- boter om mee te bakken
- Nutella
- banaan
- handje pecannootjes
Bereiding
- Doe de bloem samen met bakpoeder, suiker, vanillesuiker in een grote kom.
- Klop de eieren erdoor met een garde en giet de karnemelk er ook scheutjesgewijs bij; blijf goed doorroeren tot je een glad beslag hebt met de dikte van een smoothie.
- Laat een beetje boter in een kleine koekenpan smelten.
- Bak het beslag op laag vuur om en om gaar tot kleine, dikke pannenkoekjes van 0,5 tot 1 cm. Bak eerst één kant en als er genoeg belletjes aan de bovenkant zijn ontstaan en het beslag genoeg ingedikt is, draai je in één beweging om; dan hoeft de andere kant nog maar een klein minuutje.
- Besmeren met Nutella, plakjes banaan erop, pecannootjes erboven verkruimelen en SMULLEN maar!
