Antilliaanse tonijnsalade

Wat denk je, zouden dit al de laatste mooie dagen van 2019 zijn? Ik maakte in ieder geval van de gelegenheid gebruik en gooide er nog maar eens een lekkere koude maaltijdsalade in! Eentje met een tropisch tintje. Een collegaatje van me vertelde me laatst over de Antilliaanse tonijnsalade bij haar in de familie, en het klonk zo goed dat ik hem heb geprobeerd na te maken op wat ze erover vertelde. Ita, ik ben benieuwd of het een beetje in de buurt komt van het origineel! Hij was in ieder geval er-rug smakelijk. Yay!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 450 gr krieltjes, voorgekookt
  • 200 gr (diepvries)doperwtjes
  • 1 rode ui
  • 1 blikje tonijn op water (à 150-200 gr)
  • kleinverpakking bietjes (à 200 gr)
  • klein blikje maïs (à 200 gr)
  • citroensap
  • mayonaise
  • yoghurt
  • kerrie

Bereiding

  1. Kook de krieltjes gaar volgens de verpakking.
  2. Zet de diepvriesdoperwtjes vast in warm water om ze te ontdooien, en kook ze de laatste 2 minuten mee met de krieltjes. Scheelt weer afwas!
  3. Spoel de krieltjes en doperwtjes af met koud water totdat ze weer koud zijn.
  4. Snij flinterdunne ringetjes van de rode ui en doe die vast in een diepe kom.
  5. Snijd de bietjes in blokjes van 1 cm en doe ze ook in de kom.
  6. Giet het blikje maïs af en voeg dat ook toe aan de kom.
  7. Giet de tonijn af en voeg die ook toe aan de salade.
  8. Voeg tot slot de afgekoelde aardappeltjes en doperwtjes toe aan de kom en hussel even goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Maak een dressing van 3 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel water en een kleine eetlepel kerrie. Goed door elkaar roeren.
  10. Serveer de salade met de dressing. En SMULLEN maar!

2 thoughts on “Antilliaanse tonijnsalade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *