Asian stew met kip, mango & pompoen: verrassende zoete curry met zachte smaken en lekkere groenten. Hoera voor mango!

Asian stew met kip, mango & pompoen

Hoewel het weer overdag onverwacht zomers is, wordt het ‘s avonds al snel kouder. Dus is een lekkere kruidige stoofpot weer helemaal in het seizoen! En wat dacht je van een stoofpotje van Aziatische bodem? Daar lik je helemaal je vingers bij af! En: in een half uurtje staat ie op tafel.

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 2,5 kopje basmatirijst
  • 250 gr kipfilet
  • 0,5 liter kippenbouillon
  • 1/2 pompoen (ong. 300-400 gr)
  • 1 mango
  • 150 gr diepvriessperzieboontjes
  • 2 lente-uitjes
  • bosje verse koriander
  • kurkuma
  • laos (poedervorm)
  • citroengraspuree (zelf geraspt van een stengel of uit een potje – ik deed het laatste)
  • 5 limoenblaadjes
  • keukenmachine of vijzel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een half kopje basmatirijst en verspreid die over een bakplaat. Bak de ongekookte rijst 15 minuten af in de oven, laat het iets afkoelen en giet het in de keukenmachine of vijzel. Maal het tot kleine korreltjes.
  2. Maak ondertussen een halve liter kippenbouillon met bouillonblokjes.
  3. Snijd de kipfilet in stukjes en roerbak die met wat olie zo’n 5 minuten in een wok, tot de stukjes gaar en goudbruin zijn.
  4. Voeg de fijngesneden limoenblaadjes, een eetlepel citroengraspuree, een eetlepel kurkuma, een eetlepel laos en een fijngesneden lente-uitje toe en tot slot ook de kippenbouillon; laat het zo 5 minuutjes pruttelen.
  5. Snijd de halve pompoen en de mango in blokjes van 1-2 cm.
  6. Voeg als eerste de pompoen toe en laat dit 10 minuten meestoven.
  7. Voeg na 10 minuten de mango toe en laat opnieuw 10 minuten meestoven.
  8. Zet een pannetje water op en kook daarin de overgebleven 2 kopjes rijst gaar volgens de verpakking.
  9. Voeg als laatste de gemalen rijst en de sperzieboontjes toe aan de saus en laat nog 5 minuutjes doorkoken. De gemalen rijst zorgt dat de stoofpot romig en gebonden wordt: yum!
  10. Snijd de overgebleven lente-ui in dunne ringetjes en de koriander in kleine stukjes.
  11. Schep de gekookte rijst op de bordjes en bedek met een royale laag saus. Bestrooien met koriander en lente-ui en SMULLEN maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *