Nog net het laatste witte goud gescoord! Snel, voordat ze alweer uit ‘t seizoen zijn. Deze laatste ronde heb ik er wel een superlekker maaltje mee gemaakt, met nieuwe aardappeltjes, zeekraal, parmaham en een zachtgekookt eitje. Supersimpel; 8 ingrediënten en dan ben je er. What’s not to love? Een saluut aan de zomer! En aan de witte asperge. Smullen maar!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 400-500 gr witte asperges, geschild
- 400-500 gr krieltjes in de schil (liefst nieuwe aardappeltjes)
- Zeekraal (pakje à 80 gr)
- 200 gr parmaham
- Provençaalse kruiden
- Boter (dobbelsteentje van 2×2 cm)
- 2-3 eitjes
Bereiding
- Snijd de geschilde asperges in stukken van 3-4 cm en zet ze in een pan warm water op het vuur. Breng het water aan de kook en draai het vuur dan uit; laat de asperges nog 10-15 min in het hete water staan.
- Maak ondertussen de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze 10-15 minuten in een pan met ruim kokend water en kook de laatste 4 minuutjes ook de eitjes mee; dan zijn ze zachtgekookt.
- Snij de zeekraal in kleine stukjes en trek de parmaham in kleine reepjes.
- Zodra het allemaal gaar is, spoel je de asperges, de krieltjes en de eitjes na met koud water, zodat ze wat afkoelen.
- Smelt een flinke klont boter in een pannetje en doe daarbij 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper en zout.
- Serveer de krieltjes met de asperges in een grote kom; verdeel de ham en de zeekraal erover en giet het botersausje erover; goed husselen. Maak het af met de gekookte eitjes, die je gehalveerd over de kom verdeelt. En SMULLEN maar!
