Aziatische pompoensoep; geef een oosterse draai aan de klassieke pompoensoep en gebruik kokosmelk, steranijs, kaneel en rode peper.

Aziatische pompoensoep

Hmmm… er bestaat echt niks beters dan een lekker soepje als je niet helemaal fit bent. Ik gaf een Aziatische draai aan de klassieke pompoensoep; de kokosmelk maakt het lekker creamy en de steranijs, kaneel en rode peper maken het tot een lekker kruidig soepje. Just what I needed! 

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 1/2 pompoen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 paksoi
  • 1 of 1/2 rode peper (naar smaak)
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijsjes
  • 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
  • 2-3 takjes koriander
  • sojasaus
  • staafmixer

Bereiding

  1. Schil de pompoen en snijd hem in stukken van 2-3 cm.
  2. Snijd de rode puntpaprika in blokjes en de rode peper (zonder zaadlijsten) in dunne reepjes.
  3. Maak 1,5 liter groentebouillon in een flinke kookpan en kook daarin de pompoen, de rode peper en de puntpaprika 15 minuten met de steranijsjes en de kaneelstokjes.
  4. Vis na een kwartier de kaneelstokjes en de steranijsjes uit de soep en voeg het blik kokosmelk toe.
  5. Pureer de groente in de soep met de staafmixer; giet de soep door een zeef om een mooie, gladde soep te krijgen.
  6. Snijd de paksoi in dunne reepjes en houd het witte deel apart van het groene.
  7. Kook witte reepjes paksoi nog 1-2 minuutjes mee met de soep.
  8. Breng de soep op smaak met sojasaus en serveer hem met fijngesneden koriander en het groene van de paksoi. En SMULLEN maar!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *