Hmmm… er bestaat echt niks beters dan een lekker soepje als je niet helemaal fit bent. Ik gaf een Aziatische draai aan de klassieke pompoensoep; de kokosmelk maakt het lekker creamy en de steranijs, kaneel en rode peper maken het tot een lekker kruidig soepje. Just what I needed!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 1/2 pompoen
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 rode puntpaprika
- 1 paksoi
- 1 of 1/2 rode peper (naar smaak)
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijsjes
- 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
- 2-3 takjes koriander
- sojasaus
- staafmixer
Bereiding
- Schil de pompoen en snijd hem in stukken van 2-3 cm.
- Snijd de rode puntpaprika in blokjes en de rode peper (zonder zaadlijsten) in dunne reepjes.
- Maak 1,5 liter groentebouillon in een flinke kookpan en kook daarin de pompoen, de rode peper en de puntpaprika 15 minuten met de steranijsjes en de kaneelstokjes.
- Vis na een kwartier de kaneelstokjes en de steranijsjes uit de soep en voeg het blik kokosmelk toe.
- Pureer de groente in de soep met de staafmixer; giet de soep door een zeef om een mooie, gladde soep te krijgen.
- Snijd de paksoi in dunne reepjes en houd het witte deel apart van het groene.
- Kook witte reepjes paksoi nog 1-2 minuutjes mee met de soep.
- Breng de soep op smaak met sojasaus en serveer hem met fijngesneden koriander en het groene van de paksoi. En SMULLEN maar!