Aziatische wraps: een hele lekkere combo tussen Japanse wok en Mexicaanse wraps. Dit moet je eens proberen!

Aziatische wraps

Maandagavond had ik weer een gevalletje ‘typical Monday’; veel te lang op het werk gebleven en, eenmaal thuis om half 8, HONGER. Gelukkig had ik in het weekend al boodschapjes gedaan en waren deze Aziatische wraps zó klaar! Een slimme en snelle combi van een Japans wokje en Mexicaanse tortillawraps. Don’t you love it? Heerlijk als het dan ook nog werkt! Dit wordt weer smullen, dat beloof ik je 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 6 middelgrote tortillawraps
  • 200 gr rosbief, runderreepjes of biefstuk
  • 150 gr sugarsnaps
  • 100 gr taugé
  • 1 lente-uitje
  • 150 gr Japanse wokgroente (wat je maar lekker vindt!)
  • sojasaus
  • bruine basterdsuiker
  • handje gebrande cashewnoten
  • sesamzaadjes

Bereiding

  1. Zorg dat je rundvlees in kleine reepjes gesneden is en maak een marinade van 5 eetlepels sojasaus en 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker. Goed roeren tot de suiker opgenomen is in de sojasaus; daarna marineer je het vlees daarin zo’n 5-10 minuutjes.
  2. Verhit een wok en bak daarin je groente (min de taugé en lente-ui) 5 minuutjes op hoog vuur.
  3. Verwarm ondertussen de wraps even in de magnetron of oven; 1-2 minuutjes is genoeg.
  4. Voeg het vlees bij de wok en bak dit hooguit 5 minuutjes mee.
  5. Voeg in de laatste minuut de taugé toe en verwarm heel even mee.
  6. Snij de lente-ui in dunne ringetjes.
  7. Vul de wrapjes met het wokmengsel; bedek met wat sesamzaad, wat cashews, en wat ringetjes lente-ui. Dichtvouwen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *