Bacon and egg burgers met kerrie: klein katertje? Dit koningsontbijt helpt je er direct weer bovenop!

Bacon and egg burgers met kerrie

Oef… soms heb je zo’n ochtend dat je merkt dat de avond ervoor iéts te gezellig was. Ik had ‘m vanmorgen, na een iets te gezellig bevrijdingsfestival. Het beste medicijn: een stevig ontbijt, het liefst met eieren en spek. Hier een fijne variatie op het traditionele recept 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 4 witte bollen
  • 4 eieren
  • 125 gr bacon in blokjes
  • 1 of 2 trostomaten
  • 1 lente-ui
  • handje rucola
  • kerriepoeder

Bereiding

  1. Bak de blokjes spek uit in een flinke koekenpan. Doe dat tot ze lekker uitgebakken en bruin zijn.
  2. Doe de 4 eieren bij-in de pan. Heel of gebroken dooier mag je zelf bepalen, maar verder niet te veel roeren 🙂
  3. Zeef een eetlepel kerriepoeder over de eieren.
  4. Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en de lente-ui ook in kleine stukjes.
  5. Snijd de witte bollen open en leg ze klaar op 2 bordjes.Beleg ze vast met de plakjes tomaat.
  6. Als het ei een beetje gestold is, hak je het ei in de pan in 4 kwarten. Ik vind het het lekkerst om ze snel even om te draaien zodat het binnenste een beetje zacht blijft, maar helemaal door bakken op 1 kant kan natuurlijk ook.
  7. Als ei klaar is, schep dan op ieder bolletje een kwart en maak af met de lente-ui en een beetje rucola. Weg met die kater: SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *