Oef… soms heb je zo’n ochtend dat je merkt dat de avond ervoor iéts te gezellig was. Ik had ‘m vanmorgen, na een iets te gezellig bevrijdingsfestival. Het beste medicijn: een stevig ontbijt, het liefst met eieren en spek. Hier een fijne variatie op het traditionele recept 🙂
Ingrediënten (2-3 pers)
- 4 witte bollen
- 4 eieren
- 125 gr bacon in blokjes
- 1 of 2 trostomaten
- 1 lente-ui
- handje rucola
- kerriepoeder
Bereiding
- Bak de blokjes spek uit in een flinke koekenpan. Doe dat tot ze lekker uitgebakken en bruin zijn.
- Doe de 4 eieren bij-in de pan. Heel of gebroken dooier mag je zelf bepalen, maar verder niet te veel roeren 🙂
- Zeef een eetlepel kerriepoeder over de eieren.
- Snijd ondertussen de tomaat in plakjes en de lente-ui ook in kleine stukjes.
- Snijd de witte bollen open en leg ze klaar op 2 bordjes.Beleg ze vast met de plakjes tomaat.
- Als het ei een beetje gestold is, hak je het ei in de pan in 4 kwarten. Ik vind het het lekkerst om ze snel even om te draaien zodat het binnenste een beetje zacht blijft, maar helemaal door bakken op 1 kant kan natuurlijk ook.
- Als ei klaar is, schep dan op ieder bolletje een kwart en maak af met de lente-ui en een beetje rucola. Weg met die kater: SMULLEN maar!