Bananenbrood: als je dit één keer per week maakt, heb je voor de hele week ontbijt! NIet eens zo ongezond als het lijkt.

Bananenbrood

Als ik voor de rest van de week een snel en lekker ontbijt wil hebben, maak ik in het weekend wel eens dit bananenbrood. Lekker warm uit de oven de eerste plakjes eraf snoepen, en dan verder in plakjes snijden en de plakjes in boterhamzakjes invriezen. Als je ze dan ’s avonds uit de vriezer haalt, heb je ’s morgens een heerlijk plakje bananenbrood!

Ingrediënten (1 bananenbrood)

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150 gr speltmeel
  • 12 verse dadels
  • 1 bakje pecannoten (a 115 gr)
  • 100 gr pure chocola (als je healthy wil: hoe meer procent cacao hoe beter!)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • beetje zout

Bereiding

  1. Prak de bananen in een ruime kom totdat je een beetje een papje hebt (ik doe het altijd met de staafmixer, dat werkt ook heel fijn).
  2. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes; doe ze bij de bananen.
  3. Breek de eieren in de kom en voeg ook de 150 gr speltmeel en het bakpoeder eraan toe; meng goed door elkaar.
  4. Hak op een grote snijplank de chocola en de pecannoten in kleine stukjes. Doe die ook bij het mengsel.
  5. Doe tot slot een snuf zout bij het beslag en doe het beslag in een ingevette cakevorm.
  6. Nu nog 45 minuten in de oven op 180 graden en is het tijd om te SMULLEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *