Hoe vier jij je vrijheid vandaag? Ik vier het door lekker te kiezen hoe ik zelf eet. Kleurrijk en gezond! Vandaag koos ik er weer eens voor om het vlees te laten staan en een gezond vegamaaltje te maken. Bietjeshummus met een salade van spinazie, met frisse appel, knapperige walnootjes en hartige geitenkaas. Klaar in een kwartiertje en zo simpel als wat!
Ingrediënten (2 pers)
- 100 gr babyspinazie
- 500 gr gekookte bietjes (vacuümverpakking)
- bakje hummus (à 200 gr)
- 200 gr zachte geitenkaas
- klein blikje linzen (à 160 gr)
- 100 gr walnoten
- 1 appel (rood-geel, dus Elstar, Jonagold, Pink Lady of soortgelijk)
- pimentpoeder
- honing
- staafmixer of keukenmachine
Bereiding
- Snijd de uiteinden van de bietjes en snij ze in kleinere stukken; pureer ze tot een gladde mousse met de staafmixer of keukenmachine. Roer de hummus en 2 flinke theelepels pimentpoeder erdoor en vermeng het goed door elkaar.
- Snijd de appel in kleine stukjes van 0,5-1 cm.
- Maak je bowls of bordjes op en verdeel de ingrediënten in 2 porties: begin met de babyspinazie, leg daarnaast de afgegoten linzen, daar weer naast de appeltjes en vervolgens de walnoten, en leg de plakjes geitenkaas daar weer naast.
- Knijp wat honing over de geitenkaas (naar smaak) en maak de bowls af met een flinke dot bietenhummus in het midden. Even husselen en SMULLEN maar!