Bloemkoolstamp met rode pesto: stamppot zonder aardappel? Jazeker! Met bloemkool stamp je weer eens anders. Lekker met geitenkaas en rucola!

Bloemkoolstamp met rode pesto

Stamppot zónder aardappel? Jazeker, het kan echt! Handig als je een koolhydraatarm maaltje op tafel wil zetten. Of als je zin hebt in stamppot met een verrassende twist! Op smaak hoef je hoe dan ook niet in te leveren: dit stamppotje met als basis bloemkool en knolselderij breng je op smaak met rode pesto, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Nog wat rucola, rode ui en pijnboompitjes erbij voor de textuur en dan heb je een heel lekker maaltje! En bonus: nog vega ook. Cheap & healthy!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 1 grote bloemkool
  • 1 grote knolselderij
  • 75 gr rucola
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes (op olie)
  • 1 rode ui
  • 125 gr geitenkaas naturel
  • 100 gr pijnboompitjes
  • rode pesto

Bereiding

  1. Zet een waterkoker vol met water op.
  2. Snijd de bloemkoolroosjes los van de stronk, schil de knolselderij en snijd hem in blokjes van 1-2 cm. Doe de roosjes en blokjes bij het kokende water en kook het ongeveer 15 minuten.
  3. Snipper de ui, snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en de geitenkaas in blokjes.
  4. Bak de pijnboompitjes even kort goudbruin in een koekenpannetje.
  5. Stamp de bloemkool en knolselderij tot een gladde puree en roer er twee grote eetlepels rode pesto door.
  6. Roer de rucola, de rode ui, de zongedroogde tomaatjes en de pijnboompitjes door de stamp.
  7. Roer tot slot de blokjes geitenkaas er voorzichtig door. Op smaak brengen met peper en zout en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *