BLT pastasalade: bacon, lettuce, tomato maar dan in een pastasalade! Goedgevuld met avocado.

BLT pastasalade

Als je mijn receptjes al een tijdje volgt, dan weet je dat ik geen enorme carnivoor ben. Sterker nog, ik eet best vaak vegetarisch. Het énige wat me altijd een echte flexitariër heeft gehouden: BACON. Baconbaconbacon! Ik houuuu van bacon. Van dat knapperige, goudbruine, uitgebakken ontbijtspek waarvan de geur je alleen al doet kwijlen. Dat is echt m’n zwakke plek! Speciaal voor mijn mede-baconverslaafden maakte ik vandaag deze BLT pastasalade: Bacon, Lettuce Tomato. Veel meer gaat er ook niet in! Supereasy 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr penne
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 avocado
  • 100 gr snoeptomaatjes (ik had verschillende kleurtjes)
  • 1 kropje Romana-sla
  • mayonaise
  • yoghurt

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Giet hem af en spoel na met koud water tot de pasta weer afgekoeld is.
  2. Bak de plakken ontbijtspek uit in een koekenpan tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze even afkoelen op een snijplank.
  3. Doe twee eetlepels yoghurt, twee eetlepels mayo en een eetlepel water bij elkaar in een maatbekertje en roer goed door. Dit is je dressing!
  4. Snijd je kropje sla in dunne plakken en trek de plakken uit elkaar. Leg de sla op de bodem van een flinke kom.
  5. Voeg de pasta toe, halveer de snoeptomaatjes en voeg die ook toe. Husselen!
  6. Giet je dressing vast over je salade en breng verder op smaak met peper en zout.
  7. Snijd de avocado in blokjes en verdeel die over de salade.
  8. Snij de plakken ontbijtspek in kleinere stukjes en voeg die ook toe aan de salade.
  9. Laatste keer husselen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *