Bobotie: een Zuid-Afrikaanse ovenschotel die je vast kent van de wereldgerechten. Dit keer maken we 'm zelf! Kerrie, gehakt, boontjes, appel: yum!

Bobotie

Bobotie ken je vast wel van het Knorr wereldgerecht. Een Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met kerrie, sperzieboontjes en appel. Maar heb je het wel eens gemaakt zónder pakjes en zakjes? Ik probeerde het vandaag, en het was verrassend makkelijk. En het resultaat supersmakelijk! Met het recept hieronder kan jij het ook. Zó klaar!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 300 gr rundergehakt
  • 200 gr diepvriessperzieboontjes
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 1 kleine granny smith appel
  • 75 gr crème fraiche
  • 50 gr rozijntjes
  • kerrie
  • kurkuma
  • nootmuskaat
  • 5 cm verse gember, om te raspen
  • witte rijst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de rozijntjes wellen in een bakje heet water.
  3. Bak het gehakt rul in een wok of koekenpan en pers er een teentje knoflook bij.
  4. Voeg een eetlepel kerrie, een eetlepel kurkuma en een theelepel nootmuskaat toe en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  5. Snipper de rode ui en bak die eventjes mee met het gehaktmengsel.
  6. Rasp de gemberwortel bij-in de pan.
  7. Voeg de sperzieboontjes toe aan het mengsel en bak dit 2-3 minuutjes mee, tot de boontjes ontdooid zijn.
  8. Snij de appel in blokjes van 0,5-1 cm en voeg dit toe aan het gehaktmengsel, samen met de gewelde rozijntjes.
  9. Haal de pan van het vuur en voeg de crème fraiche en het ei toe. Roer het mengsel goed door en giet het in een ovenschaal.
  10. Bak het gehaktmengsel 20 minuten af op 200 graden.
  11. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar. Reken per persoon 1 expressokopje rijst.
  12. Serveer de bobotie met de rijst. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *