Bij de perfecte zaterdagochtend hoort een lekker ontbijtje! Ken je dat? Eindelijk lekker lang uitslapen, krantje, koffie… in ons geval 2 katten die bij je komen kroelen… alle tijd van de wereld. Wat is er dán lekkerder dan een slowly cooked, warm ontbijt dat je op je gemak kan opsmullen met wat brood? Ik kan het iedereen aanraden. Instant happiness!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 3 eieren
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gr)
- 10 snoeptomaatjes
- 1 lente-uitje
- rozemarijn, marjoraan, of andere kruiden die je nog hebt liggen
- 50 gr geraspte kaas, mild
- paprikapoeder
- cayennepeper
- paar plakken brood
Bereiding
- Zet een koekenpan op het vuur en verwarm daarin de tomatenblokjes.
- Snijd de snoeptomaatjes in plakjes en voeg die toe.
- Breng op smaak met kruiden; voeg daarnaast twee theelepels paprikapoeder toe en een halve theelepel cayennepeper. Roer goed door.
- Maak 3 kuiltjes in je tomatenprutje en breek daarin de eieren. Zet het vuur laag en dek de pan na een minuutje af met een deksel of bord.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
- Check de eieren; of je ze zacht wil houden of hard wil koken, bepaal jij. Wat je maar lekker vindt!
- Bestrooi, vlak voor de eieren klaar zijn, de shakshuka met wat geraspte kaas.
- Serveer flink wat peper en zout en de ringetjes lente-ui. Schep het op je brood en SMULLEN maar!
[…] verse jus en een goeie bak koffie. Meestal ontbijten we op zaterdag lekker uitgebreid – met shakshuka of goed belegde naanbroodjes, maar dit keer gingen we voor iets nieuws: huevos a la flamenca. […]