Ik ben helemaal gek op broccoli en ik had het al een tijdje niet gegeten met dat warme weer. De oplossing? Er een lekkere salade van maken! Deze broccolisalade met friszoete druifjes en knapperige zonnebloempitjes is wat mij betreft echt een winnaar voor zonnige zondagen 🙂
Ingrediënten (2-3 pers)
- Flinke stronk broccoli (ong 500 gr)
- 150 gr rode pitloze druiven
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 1 limoen
- 1 kopje yoghurt
- mayonaise
- een flinke hand zonnebloempitten
- honing
bereiding
- Snijd de broccoli in kleine stronkjes en blancheer de stronkjes 3-4 minuten in kokend water. Giet af met koud water en laat verder afkoelen.
- Snijd de druiven doormidden en de komkommer in kleine stukjes.
- Snipper de rode ui zo fijntjes dat je hem rauw kan eten.
- Doe alles bij elkaar in een grote kom.
- Maak een dressing van 4-5 eetlepels yoghurt, een kneepje mayonaise, het sap van een limoen en honing naar smaak.
- Doe een flinke hand zonnebloempitten bij de salade. Stokbroodje erbij en SMULLEN maar!