Broodje pittige pinda: de ultieme lunch als je zin hebt in Aziatische smaken. Kan gewoon met pindakaas en sambal!

Broodje pittige pinda

Lunchen met een broodje hoeft helemaal niet saai te zijn. Of ingewikkeld! Dit broodje pittige pinda is binnen een paar minuten klaar en barst van de smaken en texturen. Pittig en toch fris!

Ingrediënten (2 pers)

  • 2 pistolets (vers of afbak)
  • Pindakaas met nootjes (ik vind die van Lidl het lekkerst, of Calvé)
  • Komkommer
  • Gefrituurde uitjes
  • Sambal

Bereiding

  1. Snijd de pistolets in de lengte doormidden, precies door de helft zodat je iedere helft kan beleggen.
  2. Besmeer elke helft met een royale dosis pindakaas. Doe daarna een beetje sambal op je mes een veeg een beetje over iedere laag pindakaas. Naar smaak herhalen – jij bepaalt hoe pittig je broodje wordt 😉
  3. Bestrooi de broodjes met gefrituurde uitjes, zoveel dat de pindakaas precies bedekt is.
  4. Maak de broodjes af met dunne plakjes komkommer. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *