Laten we eerlijk zijn: als je eten er mooi uit ziet, dan smaakt het nóg beter. Why not put it in a bowl! Deze Mexicaanse burritobowl is snel te maken en ziet er niet alleen smakelijk uit, maar smaakt ook echt… mmmh! 🙂
Ingrediënten (2 pers)
- 100 gr rijst
- 200 gr kipfilet
- 1 zakje fajitamix
- 1 puntpaprika
- 1 avocado
- 1 limoen
- 1 trostomaat (of andere lekkere zoete tomaat)
- 1 miniblikje mais (200 gr)
- 1 miniblikje kidneybonen (200 gr)
- 1 miniblikje zwarte bonen (200 gr)
- koriander
- zakje salted nachochips
- ijsbergsla
Bereiding
- Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking en verdeel het vast over 2 mooie kommen, zodat het wat kan afkoelen.
- Giet de blikjes bonen en maïs af en meng ze door elkaar in een andere kom. Verdeel deze mix over de 2 bowls; bouw je bowl van de buitenkant af op naar binnen (ik begon links met deze bonenmix).
- Snijd de tomaat in plakjes en beleg daarmee de andere ‘uiteinde’ van de bowls.
- Snijd de avocado in twee helften en dan in lange plakken; leg deze tegen de tomaat aan.
- Snijd een handje ijsbergsla en een paar takken koriander in kleine stukjes en maak hier weer twee lagen van die tegen de avocado aan liggen.
- Snijd de limoen in 4 partjes; pers per bowl 1 partje uit boven de bowl en plaats 1 partje erbij als garnering.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bak het op in een wok of koekenpan. Voeg de fajitamix toe met wat water (volg de verpakking) en laat nog even sudderen. Snijd de puntpaprika in kleine blokjes en laat die ook nog even meesudderen.
- Voeg het kipmengsel toe in het midden van de bowl.
- Crunch tot slot 2 handen nachochips tot kleine stukjes en leg hier nog een ‘baan’ mee aan in je burritobowl.
- Genieten van hoe mooi het eruit ziet, maar vervolgens ook lekker door elkaar husselen en SMULLEN maar!