Butter chicken: één van de betere milde curry's uit de Indiase keuken. Ontdek de fanstische smaak van kardemom met creamy kip!

Butter chicken

Oh my, oh my, wat een heerlijk Indiaas maaltje had ik vanavond! Ik waande me even helemaal bij de Kleine Moghul, het beste Indiase restaurant hier in Groningen. Daar had ik voor het laatst verse kardemom gegeten! Man, ik was even helemaal vergeten wat voor fantastische smaakbommetjes dat waren. En dan in combinatie met romige boterkip, verse koriander.. wauw! Niet voor als je op dieet bent, maar deze is echt worth the calories 😉

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 250 gr kipfilet
  • garam masala kruiden
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 cm gemberwortel
  • 50 gr cashewnoten
  • citroensap
  • yoghurt
  • 200 gr witte rijst
  • 200 ml slagroom (niet geklopt)
  • 100 ml passata di pomodoro
  • 10 kardemompeultjes
  • bosje koriander
  • 50 gr boter (margarine)
  • chilipoeder
  • komijnpoeder
  • suiker
  • keukenmachine

Bereiding

  1. Doe de cashewnootjes, 3 gepelde teentjes knoflook, een kneepje citroensap, de kardemompeultjes en 3 cm van de geschilde gemberwortel in de keukenmachine en hak het tot een korrelige marinade.
  2. Doe 3 eetlepels yoghurt in een flinke kom en doe daar het kruidenmengsel bij; goed doorroeren.
  3. Snij de kipfilet in blokjes en roer die door de yoghurtmarinade. Laat dit zo minstens 10 minuten staan.
  4. Zet water op in de waterkoker en kook de rijst volgens de verpakking. Giet hem daarna af en zet apart.
  5. Rasp de laatste 2 cm gember boven een maatbeker en doe daar 100 ml passata in, 100 ml water, 200 ml slagroom en 2 eetlepels citroensap en roer dit goed door.
  6. Voeg daarna nog 1 theelepel garam masala toe aan de maatbeker, een halve theelepel chilipoeder, een theelepel komijnpoeder en 2 theelepels suiker. Goed doorroeren tot de kruiden oplossen in het vocht.
  7. Als de kip voldoende gemarineerd is, smelt je 50 gr boter in een wok en bak je daarin de gesnipperde rode ui een minuutje mee.
  8. Voeg de gemarineerde kip toe aan de wok en bak hem goed gaar.
  9. Als de kip gaar is, zet je het vuur heel laag en roer je beetje bij beetje het tomaten-roommengsel uit de maatbeker door de kip.
  10. Serveer de boterkip met de rijst en bestrooi het met wat grofgesneden blaadjes koriander. En SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *