Het is niet echt weer voor een frisse zomersalade, vind je wel? Toch had ik zin in een lekkere salade. Hmm. Oplossing? Een goedgevulde salade, met alles erop en eraan. De Caesarsalade! Nu heb ik er wel iets meer in gedaan dan het klassieke recept. Maar dat vind je vast niet erg. Wacht maar tot je ‘m proeft!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 300 gr kipfilet
- 150 gr spekblokjes
- 150 gr sla (kropsla of romainesla)
- 1 ciabattabroodje (pistolet-grootte, van de versafdeling)
- 1 avocado
- 2 eieren
- yoghurt
- mayonaise
- milde grove mosterd
- worchestershiresaus
- parmeggiano, om te raspen
Bereiding
- Kook de eitjes in 5 minuutjes nét hard. Laat ze schrikken met koud water en pel ze.
- Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze donkerbruin en knapperig zijn. Schep de bacon uit de pan in een kommetje en laat het vet achter.
- Snijd de ciabatta in croutons van 1-1,5 cm groot. Bak ze 5 minuten in het vet van het spek, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet ook de croutons apart.
- Snijd de kipfilets in lange, dunne repen en bak ze met wat peper en zout op in weer dezelfde koekenpan. Als ze gaar zijn, schep je ze uit de pan op een snijplank en snijd je ze in kleinere stukken.
- Maak een dressing van 4 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel worchestershiresaus. Goed roeren en straks bij de salade serveren.
- Was en snijd de sla en leg die op de bodem van een flinke kom.
- Snijd de avocado in blokjes en verdeel die over de sla.
- Voeg de gesneden kip, de bacon en de croutons toe en rasp mooie grote krullen parmeggiano over de salade.
- Snijd tot slot de eieren in kwarten en voeg die ook toe. Serveren met je zelfgemaakte dressing en SMULLEN maar!