Ceviche: in zuur gegaarde vis met allemaal lekkere groenten. Klinkt gek, is dus echt heel erg lekker!

Ceviche

Heb je wel eens vis gehad die gegaard is in citrussap? Het klinkt gek, maar het kan dus echt; komt geen verhitting aan te pas! De citrussappen zorgen ervoor dat de textuur van de vis verandert en dat hij boterzacht wordt. Het komt uit Zuid-Amerika, het heet ceviche en het is su-per-lekker.

Vandaag had ik vrij, dus wat tijd om wat voorbereidingen te doen (lees: kabeljauw in citroensap zetten en snel weer de zon in). Want ja, de citrussappen hebben wel 3 uurtjes nodig om je vis te garen. Niet helemaal snel, simpel smullen dus..  maar smullen is het zeker!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 250 gr kakelverse kabeljauw
  • 3 citroenen
  • 2 limoenen
  • 5-6 radijsjes
  • 1 klein zakje eikenbladslamelange (à 75 gr)
  • 1 gele paprika
  • 1/2 venkelknol
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • bosje koriander
  • 150 gr snoeptomaatjes
  • 2 lente-uitjes

Bereiding

  1. Snijd de kabeljauw in kleine stukjes en leg ze in een diep bord.
  2. Pers 3 citroenen en 1 limoen uit boven het bord en schep de kabeljauw er even in om. Laat de kabeljauw 3 uur marineren in het citrussap.
  3. The rest is easy! Als de kabeljauw bijna klaar is, ga je de salade opmaken die de ceviche mooi tot z’n recht laat komen. Begin met de sla onderin de kom.
  4. Snijd de paprika, de tomaatjes, de avocado, de radijsjes, de lente-ui en de rode ui allemaal in mooie kleine stukjes en leg ze bij-in de kom.
  5. De venkel snij je het ‘kontje’ af en snij je verder in flinterdunne plakjes. Heerlijk anijsachtig! Die kan ook bij de salade.
  6. Schep tot slot ‘the masterpiece’ midden: de gegaarde kabeljauw.
  7. Snijd 3-4 takjes koriander in kleine stukjes en strooi die over de salade.
  8. Pers tot slot het sap van een halve limoen over de salade en bestrooi met grof zeezout. Stokbroodje erbij en SMULLEN maar!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *