Chicken buddha bowl: heerlijke bowl met alle kleurtjes van de regenboog! De gekruide kikkererwten geven het extra pit. Smullen!

Chicken buddha bowl

Eindelijk weer in m’n eigen keukentje koken, yes! Ik had er echt zin in. Vanmiddag kwam er een vriendinnetje lunchen en wilde ik iets anders klaarmaken dan simpele broodjes. Het was een succes: vanavond eet ik deze bowl gewoon nog een keertje maar dan met als extra toevoeging rijst. Zo lekker vond ik het!

Wat is een buddha bowl nou weer? Nou, een buddha bowl is een beetje een social media hype. Maar wel een fijne. Zoek maar eens op #buddhabowl op Instagram of Pinterest! De bowl bestaat uit een kleurrijke verzameling ingrediënten: groente, veel proteïnen en, als je voor een complete maaltijd gaat, granen of carbs. Lekker zelf kiezen en combineren dus! Dit is mijn variant met kip en gebakken kikkererwten.

Ingrediënten (2 pers)

  • 200 gr kipfilethaasjes
  • 2 blikken kikkererwten (à 400 gr)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bakje snoeptomaatjes (à 200 gr)
  • 1 avocado
  • 1 gele paprika
  • 1 limoen
  • 2-3 radijsjes
  • zakje ijsbergsla (à 200 gr)
  • yoghurt
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • azijn
  • suiker
  • zout
  • 100 gr rijst (alleen nodig bij flinke lunch of avondeten)
  • grillpan
  • staafmixer (of keukenmachine)

Bereiding

  1. Maak je een flinke lunch of avondeten? Kook dan de rijst volgens de verpakking, giet hem af en laat de rijst afkoelen met koud stromend water en een vergiet. Ga je voor een wat lichtere maaltijd, dan kan je de rijst weglaten.
  2. Verhit een klein beetje olie in de grillpan en grill de kipfilethaasjes tot ze aan beide kanten donkerbruine grillstrepen hebben. Laat ze afkoelen op een snijplank en snijd ze, zodra ze wat afgekoeld zijn, in groffe kleinere stukken. Besprenkel met het sap van een halve limoen en wat peper en zout.
  3. Maak een dressing van een halve avocado, het sap van een halve limoen, yoghurt, peper en zout. Doe alles in een mengkom, voeg de yoghurt en peper en zout naar smaak toe en pureer met de staafmixer tot er een mooie gladde dressing ontstaat. Save for later!
  4. Maak pickled onions: snipper de rode ui in flinterdunne stukjes, doe ze in een kommetje en doe hierbij 2 eetlepels azijn, 1 eetlepel suiker en een flinke snuf zout. Laat dit zo even marineren.
  5. Giet de blikjes kikkererwten af en spoel de kikkererwten even goed af met koud water; laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen een koekenpan of wok en bak de kikkererwten ongeveer 5 minuten op. Voeg aan het begin direct een eetlepel paprikapoeder, een theelepel  cayennepeper en een flinke snuf zout toe en bak dit mee. Doe de kikkererwten even in een kom en laat ze kort afkoelen in de vriezer.
  6. Snijd de gele paprika en de radijs in mooie dunne plakjes of reepjes.
  7. Snijd de snoeptomaatjes doormidden.
  8. Begin je kommen op te maken. Had je rijst gekookt? Dan begin je met de rijst op de bodem. Voeg vervolgens rondom alle ingrediënten toe: begin met de ijsbergsla, daarna je kip, dan de kikkererwten, plakjes radijs, paprika, tomaatjes, pickled onion en eindig met de halve avocado die nog over had: daarvan snijd je plakjes voor in het midden.
  9. Afmaken met je limoen-avocado-yoghurt-dressing en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *