Choripán met chimichurri

Iets meer dan een half jaar geleden huppelde ik rond in Buenos Aires, Argentinië. Wat een stad, wat een land! Op de markt van San Telmo at ik daar een briljante versie van één van hun ‘national dishes’: de choripán. Niks ingewikkelds aan: gegrilde chorizo op een broodje. Maar zó lekker! Toen ik vorige week verse chorizoworstjes tegenkwam in de supermarkt, moést ik het natuurlijk proberen na te maken. Met hun beroemde chimichurri-saus! Ik denk dat ik aardig dicht bij het origineel ben gekomen. Wat was dit smullen!

Ingrediënten (2 pers)

  • 6-8 kleine verse chorizoworstjes (uit de koeling, ongedroogd)
  • sherry
  • honing
  • 6 kleine afbakbroodjes
  • 6 blaadjes kropsla
  • 1 trostomaat
  • 1/2 rode ui
  • bakje verse peterselie (à 30 gr)
  • bakje verse koriander (à 20 gr)
  • 1 flinke teen knoflook
  • oregano (gedroogd)
  • cajunkruiden
  • olijfolie
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak daarna de afbakbroodjes 10 minuutjes af in de oven.
  2. Bak de chorizoworstjes 5-10 minuten op in een koekenpan. Giet er een scheut sherry bij (ongeveer 2 eetlepels) en een eetlepel honing. Laat daar nog even lekker in doorbakken.
  3. Maak de chimichurri in de keukenmachine of met de staafmixer: snijd de trostomaat in groffe stukken, en de rode ui ook. Voeg het teentje knoflook toe en pers dit tot een puree.
  4. Voeg het struikje peterselie en koriander toe en pureer die mee. Voeg een scheut olijfolie toe, een theelepel oregano en 2 theelepels cajunkruiden. En klaar is je chimichurri!
  5. Snijd de chorizoworstjes in de lengte doormidden als ze zo goed als gaar zijn, en leg de helften nog even terug in de pan. Beiden kanten nog 2 minuutjes aanbakken.
  6. Snijd de afbakbroodjes in de lengte doormidden en besmeer ze aan beide kanten met de chimichurri.
  7. Leg per broodje 2 halve worstjes erin en voeg een blaadje kropsla toe. Dichtvouwen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *