Cottage pie: een Engelse ovenschotel met aardappelpuree, gehakt, wortel en ui. Perfect voor winterse weekends!

Cottage pie

Iets minder snel, maar minstens zo lekker is deze Engelse cottage pie. Ik maak liever cottage pie dan de bekendere shepherd’s pie –  die laatste is namelijk met lam en daar ben ik niet zo’n fan van. Cottage pie is met ‘gewoon’ rundergehakt en heel veel yum! Daar gaan we…

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr aardappelpuree (vers, zelf geprakt of uit een pakje)
  • 350 gr rundergehakt
  • 1 winterpeen
  • 2 rode uien
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • worchestershiresaus
  • milde mosterd
  • melk
  • boter
  • bloem
  • zakje geraspte kaas

Bereiding

  1. Bak het gehakt rul en snijd ondertussen de winterpeen en de ui in kleine stukjes. Doe ze bij het gehakt en bak 5 minuten mee.
  2. Doe de tomatenpuree en 2 eetlepels worchestershiresaus bij het gehaktmengsel en voeg zout en peper toe naar smaak.
  3. Maak met 25 gr boter en 50 gr bloem een roux in een pannetje. Eerst smelt je de boter en daarna roer je de bloem er in 1x door. Voeg nu 50 ml melk toe en een kleine eetlepel milde mosterd. Roer tot een zacht geheel en meng dit vervolgens door je aardappelpuree.
  4. Meng tot slot nog 50 gr geraspte kaas door je puree, zodat dat er lekker door smelt.
  5. Doe je gehaktmengsel in een ovenvaste schaal en dek het mengsel af met je aardappelpuree.
  6. Zet je schaal 25-30 minuten in de oven op 220 graden en dan is het SMULLEN!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *