Vandaag kwam m’n familie bij me op bezoek. Zomaar, leuk, omdat ik ze al zo’n tijd niet had gezien. Ik haalde natuurlijk de wéreld aan hapjes in huis en kookte onder meer mijn minestrone voor ongeveer 12 man. Gezellig! We aten zo veel dat ik helemaal vergat deze hapjes te maken: pizzaatjes van plakjes courgette. Lekker licht en low carb, maar bommetjevol smaak. En, best of all: maar 4 ingrediënten! Die aten we dus vanavond maar als avondeten, haha. We borrelen nog even lekker door!
Ingrediënten (borrelhapje)
- 1 courgette
- 100 gr geraspte kaas, jong belegen
- 1 blikje tomatenpuree (grote, à 70 gr)
- oregano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgette in ronde plakjes van 0,5-1 cm dik en leg ze op een bakplaat of ovenrooster.
- Open het blikje tomatenpuree en besmeer elk courgetteplakje met een royale laag tomatenpuree.
- Bestrooi elk courgetteplakje met ongeveer een halve theelepel oregano.
- Bestrooi elk courgetteplakje tot slot met een flinke theelepel geraspte kaas.
- Bak de courgettepizzaatjes 15 minuten af in de oven op 200 graden. En SMULLEN maar!