Heb je wel eens courgetti gemaakt? Dat is de koolhydraatarme variant van spaghetti, die je maakt door een courgette door een juliennesnijder of spiralizer te halen. Superlekker en nog gezond ook! De courgetti nam ik als basis voor een fijne Italiaanse bowl. Dat wordt verantwoord smullen vanavond!
Ingrediënten (2 pers)
- 1 courgette
- 200 gr snoeptomaatjes
- zakje mozzarellabolletjes (à 125 gr)
- zakje rucola (à 75 gr)
- 4 plakken parmaham
- potje groene pesto
- pijnboompitten
- 5-10 blaadjes basilicum
- juliennesnijder of spiralizer
Bereiding
- Snijd de courgette met de juliennesnijder in mooie slierten en doe deze in en pan. Giet er kokend water over en laat ze 2 minuten blancheren; giet ze daarna af en laat ze even goed uitlekken in een vergiet.
- Snijd de tomaatjes vast middendoor.
- Bak de plakken ham en de pijnboompitjes even op tot de ham krokant is en de pitjes goudbruin.
- Giet de bolletjes mozzarella af.
- Doe de courgetti in een kom en breng de sliertjes op smaak met 2 flinke theelepels pesto; even goed doorroeren.
- Maak je kommetjes op: begin met de courgetti, leg daarnaast de tomaatjes, daarnaast een dikke dot rucola, en daar weer naast de bolletjes mozzarella. Voeg nog de pijnboompitten toe en eindig met de plakje ham en een paar blaadjes basilicum. Klein beetje olijfolie en peper en zout en SMULLEN maar!