Baha-wát? Baharat! Deze kruidenmix maakt deze couscoussalade tot een waar feestje. Samen met alle andere ingrediënten, zoals dadels, tomaat, pecannoten, feta, citroen en verse veldsla natuurlijk. Ideaal voor een warme (bijna-)zomeravond op het balkon!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr couscous
- 150 gr feta
- 2 eetlepels Baharat kruiden (ik gebruik altijd de blikjes van Jonnie Boer)
- half bakje pecannoten (a 115 gr)
- zakje veldsla (a 75 gr)
- 15-20 verse dadels
- 2 trostomaten
- sap van 1/2 citroen
- olijfolie
- evt. kneepje honing
- peper en zout
Bereiding
- Laat couscous wellen zoals op de verpakking beschreven staat. Voeg de baharat-kruiden vast toe, zodat die vast lekker in de couscous trekken. Hussel even door elkaar en laat afkoelen in koelkast of vriezer.
- Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een grote kom.
- Snijd de tomaten en de feta in blokjes en doe die ook in de kom.
- Bak de pecannoten even in een koekenpan totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg die ook toe aan de kom.
- Haal de afgekoelde couscous uit de vriezer of koelkast en doe die ook in de kom. Hussel even lekker door elkaar en voeg het sap van de 1/2 citroen toe, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Nog niet zoet genoeg door de dadels? Voeg nog een kneepje honing toe.
- Trek de veldsla met je handen in stukjes boven de kom en hussel het door de couscous. Serveren op een zonnig balkon en SMULLEN maar!