Couscoussalade met baharat, tomaat, dadels en veldsla: deze combinatie moet je snel eens proberen. Ultieme zomergerechtje!

Couscoussalade met baharat, tomaat, dadels en veldsla

Baha-wát? Baharat! Deze kruidenmix maakt deze couscoussalade tot een waar feestje. Samen met alle andere ingrediënten, zoals dadels, tomaat, pecannoten, feta, citroen en verse veldsla natuurlijk. Ideaal voor een warme (bijna-)zomeravond op het balkon!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr couscous
  • 150 gr feta
  • 2 eetlepels Baharat kruiden (ik gebruik altijd de blikjes van Jonnie Boer)
  • half bakje pecannoten (a 115 gr)
  • zakje veldsla (a 75 gr)
  • 15-20 verse dadels
  • 2 trostomaten
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie
  • evt. kneepje honing
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat couscous wellen zoals op de verpakking beschreven staat. Voeg de baharat-kruiden vast toe, zodat die vast lekker in de couscous trekken. Hussel even door elkaar en laat afkoelen in koelkast of vriezer.
  2. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een grote kom.
  3. Snijd de tomaten en de feta in blokjes en doe die ook in de kom.
  4. Bak de pecannoten even in een koekenpan totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg die ook toe aan de kom.
  5. Haal de afgekoelde couscous uit de vriezer of koelkast en doe die ook in de kom. Hussel even lekker door elkaar en voeg het sap van de 1/2 citroen toe, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Nog niet zoet genoeg door de dadels? Voeg nog een kneepje  honing toe.
  6. Trek de veldsla met je handen in stukjes boven de kom en hussel het door de couscous. Serveren op een zonnig balkon en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *