Couscoussalade met bietjes en balsamico: weinig ingredienten, maximale smaak. En ook nog eens supergezond!

Couscoussalade met bietjes en balsamico

Als je het nog niet gemerkt had: ik ben best wel fan van balsamico-azijn. Vooral de combinatie met zoete rode bietjes is echt een hele fijne. In deze couscoussalade met maar 6 ingrediënten zie je ze allebei voorbij komen!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200 gr couscous
  • 500 gr gekookte rode bieten (in zo’n vacuum plasticje)
  • 1 zak rucola (a 75 gr)
  • bakje pecannoten (a 115 gr)
  • 150 gr feta
  • balsamico

Bereiding

  1. Maak de couscous zoals op de verpakking staat. Gaar? Hussel het dan even met een vork en zet de pan of kom met couscous even in de vriezer, zodat het flink kan afkoelen.
  2. Snijd de bietjes in blokjes van 1 cm (pas op, het vlekt als een gek!) en doe ze in een flinke kom. Doe er 2 eetlepels balsamico bij en meng even goed door.
  3. Snijd de feta in blokjes en doe die erbij.
  4. Bak de pecannoten even kort aan in een koekenpan, totdat ze crispy en goudbruin zijn. Doe ze bij de bietjes en de feta.
  5. Haal de couscous uit de vriezer en doe die ook bij de bietjes in de kom. Sprenkel nog een keer 2 eetlepels balsamico eroverheen en schep het geheel door elkaar. Maak op smaak met peper en zout, en eventueel wat olijfolie.
  6. Schep de rucola door de couscous en je bent klaar om te SMULLEN!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *