Couscoussalade met groene asperges: flinterdun geschaafde rauwe asperges met citroen, feta, basilicum en amandelen in een zomerse verrassing!

Couscoussalade met groene asperges

Ik wilde al een tijdje iets koken met groene asperges. Maar wat? Deze groene schatjes zijn helemaal in het seizoen en ik ontdekte dat je ze ook supermakkelijk kan eten zónder ze te koken! Door ze in dunne flinters te schillen behoud je de smaak en de knapperigheid, en heb je een hele fijne basis voor een salade. Voeg daaraan couscous, feta, citroen, gebrande amandelen en verse basilicum toe, en je hebt een kom vol green happiness. Supersimpel, superhealthy!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 150 gr couscous
  • 500 gr verse groene asperges
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 citroen
  • 1 bakje verse basilicum (à 20 gr)
  • 100 gr feta
  • 100 gr amandelen
  • klontje boter

Bereiding

  1. Maak de couscous klaar volgens de verpakking; gebruik hiervoor in plaats van water een gelijk deel groentebouillon. Laat wellen en vervolgens wat afkoelen.
  2. Schil de asperges in flinterdunne plakken met een dunschiller; snijd daarvoor de onderste 1,5 cm (houtige uiteinde) van de asperges af en prik een vork in het kopje; dan kan je makkelijk dunne plakjes schaven in de lengte van de asperge.
  3. Bak de amandelen 3 minuten op in een koekenpannetje; voeg een klontje boter en een flinke snuf zout toe en bak ze nog eens 3 minuten. Roer ze daarna door de couscous.
  4. Doe de couscous in een grote, ondiepe schaal en roer de aspergeslierten erdoor.
  5. Verkruimel de feta over de salade en roer alle blaadjes basilicum erdoor.
  6. Pers het sap van de citroen boven de schaal (pas op voor de pitjes!) en voeg olijfolie, peper en zout naar smaak toe.
  7. Doorhusselen en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *