Jémig. Net als je denkt dat de gevoelstemperatuur niet verder kan zakken… het voelde vanavond op de fiets wel als -10! De enige manier om m’n lichaam weer een beetje op temperatuur te krijgen, was door er een warm, goedgevuld, pittig soepje in te gooien. Snél moest ik, voor ik definitief in een ijspegel veranderde! Gelukkig was dit soepje in 10 minuten klaar en kon ik snel op de bank verder ontdooien onder m’n dekentje. Hoeveel nachtjes slapen nog tot de zomer? Brrrr!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 1 liter groentebouillon
- milde currypasta (ik had die van Patak)
- rode currypasta
- 1 blik kokosmelk (à 400 ml)
- 2 sjalotjes
- 2 blikken linzen (à 400 gr)
- 150 gr yoghurt
- 100 gr babyspinazie
- 1 klein blikje kikkererwten (à 65 gr)
- gemalen korianderzaad
- laos
Bereiding
- Snijd de sjalotjes klein en bak ze 2 minuutjes op in een wok met wat olie.
- Zet de waterkoker op met 1 liter water.
- Voeg in de wok een eetlepel milde currypasta toe en bak dit een minuut mee met de sjalotjes.
- Giet de liter water in de wok zodra het water kookt en voeg 2 bouillonblokjes toe (voor een halve liter ieders).
- Voeg het blik kokosmelk toe en roer goed door.
- Voeg nog een flinke eetlepel milde currypasta toe en een flinke theelepel rode currypasta.
- Voeg naar smaak gemalen korianderzaad en laospoeder toe en laat de soep 5 minuutjes doorkoken.
- Giet de blikken linzen af, spoel ze even af in een zeef en roer ze door de soep.
- Maak de kommen op: doe een flinke hand spinazie in de soepkom en schep de soep eroverheen. Even doorroeren.
- Voeg een dotje yoghurt toe aan de soep en schep er wat kikkererwten overheen. En SMULLEN maar!