Edamame bowl

Snákt jouw lijf ook naar gezond voer? Ik weet niet hoe het bij jou is, maar hier leven we van hoosbui naar snotneus naar coronatest naar gelukkig-toch-geen-corona. Crazy times! Je lijf kan in februari echt wel een boost gebruiken. Tijd dus om het te verwennen met wat extra vitapientjes! Dat doen we met een feestelijke Aziatische bowl, met edamame en quinoa. Vol smaak en kleur, en nog lekker vega ook! Met wie ga jij deze binnenkort opsmikkelen?

Ingrediënten (2 pers)

  • 150 gr quinoa
  • 2 mandarijntjes 
  • 100 gr edamame (vers of uit de vriezer)
  • 100 gr cashewnootjes
  • 100 gr mais 
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 rode ui 
  • 2 puntpaprika’s (ik had oranje en rood)
  • sojasaus
  • honing
  • five spice kruiden 
  • zwart sesamzaad
  • klein bosje koriander 

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking en laat hem uitlekken in een zeef.
  2. Bak de cashewnootjes en een eetlepel zwart sesamzaad een paar minuutjes op in een pannetje, tot de cashews goudbruin en knapperig zijn.
  3. Doe de uitgelekte quinoa in een grote kom.
  4. Snijd de puntpaprika’s, de rode ui en de lente-uitjes in dunne ringetjes of reepjes. Meng het door de quinoa.
  5. Maak een vinaigrette van een uitgeperste mandarijn, 5 eetlepels sojasaus en een eetlepel honing. Proef en maak hem zelf naar smaak.
  6. Pel het overgebleven mandarijntje en snijd hem in plakjes. Nu kun je allemaal minipartjes lospellen, die je bij het quinoamengsel doet.
  7. Snipper de koriander en meng dit samen met de (ontdooide) edamame-boontjes en de mais door het quinoamengsel.
  8. Voeg de vinaigrette en 2 theelepels five spice poeder toe en roer het geheel goed door. 
  9. Maak het geheel af met de cashews en zwart sesamzaad en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *