Sommige receptjes zijn zó fijn dat je ze eigenlijk het liefst voor jezelf wil houden. Zó lekker, dat het niet goed voelt om ze te delen met de wereld. Dat heb ik dus tot vandaag gehad met dit Indiase veggie receptje voor eieren op cheesy toast; eggs kejriwal. We maken het zo vaak dat ik het recept inmiddels uit m’n hoofd ken en over de jaren getweakt heb tot het perfecte brunchgerechtje voor met z’n tweeën. De meeste ingrediënten hebben we echt al-tijd in huis, dus dit is echt onze go-to dish voor de zondagmorgen! Knapperige toast, kaas, ui, mosterd, beetje spice erdoor en gebakken ei on top. Zo lekker! Ohja, en je maakt het helemaal af met een beetje ketchup eroverheen. You’ll love this one!
Ingrediënten (2 pers)
- 4 plakken brood
- 6 eieren
- 2 kleine rode uitjes
- 150-200 gr geraspte jong belegen kaas
- milde grove mosterd
- 1 groene peper (rood kan ook, wij gebruiken ook vaak gedroogde pepertjes)
- paar takjes koriander
- boter om in te bakken
- ketchup (voor erbij)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en rooster de 4 boterhammen daarin totdat ze al licht goudbruin en knapperig zijn.
- Snipper de uitjes en verhit een flinke klont boter in een koekenpannetje. Bak de ui 2-3 minuten op mid-hoog vuur, totdat ze zacht en glazig zijn. Schep ze daarna in een kom.
- Breek twee van de eitjes bij-in de kom en roer de kaas door het ei/ui-mengsel.
- Voeg een flinke eetlepel mosterd bij het mengsel en roer het goed door.
- Snipper de koriander en het pepertje zo klein als je kan en roer ook dit door je mengsel.
- Verdeel je mengsel over de boterhammen en leg ze opnieuw in de oven; bak ze ongeveer 10 minuten op 200 graden, tot ze een mooi bruinig korstje krijgen.
- Bak ondertussen de 4 overige eitjes in een grote koekenpan. Zet het vuur uit als de eidooiers nét niet meer vloeibaar zijn en custard-achtig eruit zien.
- Haal je afgebakken boterhammen uit de oven, leg op elke plak een gebakken eitje en snipper er nog wat koriander over.
- Serveer met dikke klodders ketchup en SMULLEN maar!
