Falafelbowl: een lekkere vegabowl met de wereld aan smaken en kleuren. Zelfs non-vegans gaan hiervan overstag!

Falafelbowl

Keertje avondeten zonder vlees of vis? Probeer deze falafelbowl dan eens! Bomvol smaak en in 10 minuten staat ‘ie op tafel. Dat is nog eens snel en simpel smullen!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • zakje (baby)spinazie (à 100 gr)
  • bakje falafelballetjes (à 200 gr)
  • 100 gr feta
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • bakje hummus (à 200 gr)
  • blik linzen (à 400 gr)
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • ras el hanout kruiden
  • olijfolie

Bereiding

  1. Giet de linzen af en maak ze op smaak met een eetlepel ras el hanout kruiden en wat peper en zout.
  2. Bak ondertussen de falafel op in een wok of koekenpan met wat olijfolie. Ze zijn klaar als ze rondom goudbruin en knapperig zijn. Laat ze even afkoelen buiten de pan.
  3. Snijd de feta in kleine blokjes en halveer de snoeptomaatjes.
  4. Begin met de spinazie in een grote kom en voeg 1 voor 1 de tomaatjes, de linzen, de feta en de falafel toe aan de kom. Besprenkel de salade daarna met wat olijfolie.
  5. Roer de hummus wat door in het eigen bakje en maak daar een mooie dikke dot mee, midden in de kom.
  6. Strooi de granaatappelpitjes over de salade en klaar is je falafelbowl! Serveren en SMULLEN maar!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *