Kom op, vooruit, het kan nú nog: een zomerse pasta met frisse smaakjes! Voordat we de herfst ingaan, gaan we nog even de zon vereren met deze heerlijke pastadish. Vrolijke strikjes met fluffy ricotta, citroen en munt. Een knapperig lente-uitje erbij, frisse doperwtjes.. Klinkt dat niet heerlijk? Flesje wit erbij open en het is het ultieme saluut aan de laatste dagen van de zomer. Supersimpel, met maar 7 ingrediënten en 7 stappen. Ik geniet er nog even van! Jij ook?
Ingrediënten (2-3 pers)
- 250 gr farfalle (strikjespasta)
- 200 gr kipfilet, in blokjes
- 150 gr ricotta
- 1 citroen
- 5-10 takjes munt
- 2 lente-uitjes
- 400 gr diepvriesdoperwtjes
Bereiding
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Bak de kip met wat olie in een wok. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de schil van de citroen heel fijntjes en roer het door de ricotta. Pers ook het sap van de citroen erdoor en breng de ricotta ook op smaak met flink wat peper en zout.
- Snipper de lente-ui en de muntblaadjes heel fijn.
- Bak de erwtjes 2-3 minuten mee in de wok.
- Voeg de afgegoten pasta toe, en daarna het ricottamengsel, de munt en de lente-ui. Roer even goed door.
- Opscheppen in kommetjes of bordjes en SMULLEN maar!
