Fishy pasta

Jawel lieve kijkbuiskinderen, vandaag kookte ik met vis. Gebeurt niet zo vaak! Ik koos een echt Hollandsch visje: schol. Een beetje een vergeten visje, maar eigenlijk zonder reden, want een scholletje is een minstens zo lekkere witvis als kabeljauw. En nog goedkoper ook! Maar wat maak je daar nou bij? Nou: een simpele pasta met smaakvolle ingrediënten als zeekraal, artisjokken, gebakken kappertjes, citroen en tijm. Helemaal niet moeilijk, maar ó zo lekker. Heb ik je al nieuwsgierig gemaakt? Blijf lezen!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 200-300 gr scholfilet
  • 250 gr penne
  • handje bloem
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • blikje artisjokharten (à 400 gr)
  • 1 pakje zeekraal (à 80 gr)
  • 10 takjes verse tijm
  • half potje kappertjes (ong. 50 gr)
  • 1-2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Bak de kappertjes in wat olijfolie uit in een koekenpan. Ongeveer 5 minuutjes; tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zet ze dan apart.
  2. Paneer de scholfilets; klop een ei los met peper en zout en leg een handje bloem op een bord. Doop de scholfilets in het ei en daarna om en om in de bloem. Leg ze even apart.
  3. Zet water op en kook de penne gaar volgens de verpakking.
  4. Rasp de schil van de citroen, pel de blaadjes van de takjes tijm, halveer de takjes zeekraal en snij de artisjokharten in groffe stukken.
  5. Verhit een laagje olie in een koekenpan; laat het een minuutje goed heet worden. Bak daarin de gepaneerde schol 4 minuutjes aan elke kant gaar. Niet telkens omdraaien; 4 minuten aan de ene kant, 4 minuten aan de andere kant, en klaar.
  6. Verhit in een wok een laagje olie en pers daar een teentje knoflook bij, doe er de citroenrasp en de helft van de tijmblaadjes bij. Verhit dit een minuutje en schep dan de gekookte pasta erdoor.
  7. Voeg de zeekraal, de gebakken kappertjes en de artisjokharten toe, en verhit nog een minuutje of 2 mee.
  8. Pers tot slot het sap van de helft van de citroen erbij (pas op voor pitjes!), voeg het restje tijmblaadjes en een scheut olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  9. Maak de bordjes op; verdeel de pasta, schep de scholfilets erbij en serveer met een kwartje citroen; lekker bij de vis. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *