Een fijn lunchgerechtje met il vero sappore italiano? Heb ik voor je! Lekker, eens wat anders dan een broodje: een frittata van ei en groente. De combinatie van courgette en munt is hartig, maar toch lekker fris. Proberen? Hier komt het recept!
Ingrediënten (frittata voor 2 pers)
- 5 eieren
- 1 courgette
- 10 blaadjes munt
- 50 gr grana padano, om te raspen
- nootmuskaat
- teentje knoflook
- olijfolie
Bereiding
- Snijd de ene helft van de courgette in blokjes van 0,5-1 cm en de andere helft in mooie, flinterdunne plakjes.
- Snijd de muntblaadjes zo klein als je kan.
- Marineer de plakjes met een scheut olijfolie, peper en zout en de munt.
- Verhit een koekenpan en doe er een scheut olijfolie in. Pel het teentje knoflook en laat het in z’n geheel meebakken in de pan tot het teentje goudbruin is; dan kan je hem er weer uit halen.
- Bak de blokjes courgette op laag vuur 5-8 minuten in de knoflookolie.
- Klop de eieren los in een kom en doe er peper en zout en een flinke snuf nootmuskaat door. Rasp stukje bij beetje de grana padano erdoor. Beetje raspen, beetje kloppen, beetje raspen, beetje kloppen; zo voorkom je dat de kaas één klont gaat vormen en wordt het een mooie, gladde massa.
- Giet het eimengsel over de courgetteblokjes in de koekenpan en laat het op laag vuur en het deksel erop stollen en bakken, ongeveer 8 minuten.
- De grote omdraaitruc! Leg een flinke houten plank of een bord dat om de diameter van de koekenpan heen past, bovenop de koekenpan en draai de pan om terwijl je het bord of de plank goed er tegenaan houdt. Laat de frittata even rusten op het bord of de plank.
- Leg de plakken gemarineerde courgette onderin de koekenpan en leg de frittata er weer bovenop. Bak samen nog een minuut of 2.
- Serveren met wat versgemalen peper en zout en SMULLEN maar!