Gado gado is ideaal als je restjes gekookte groente over hebt (bijv. bloemkool of sperziebonen). Satésaus erbij, knapperige rauwe groenten toevoegen, en klaar! En heb je wel eens zelf satésaus gemaakt? Zóveel lekkerder dan saus uit een potje en bovendien in no time klaar. Deze moet je echt eens proberen!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 100 gr bloemkool
- 100 gr sperziebonen
- 1/2 komkommer
- bakje taugé (à 125 gr)
- 2 eieren
- 1 winterpeen
- 1 zakje kroepoek
- 1 rode ui
- pindakaas met nootjes
- sojasaus
- zoete chilisaus
- blikje kokosmelk
Bereiding
- Pak een steelpannetje en fruit daarin een fijngesneden rode ui. Zet het vuur laag en doe er 125 gr pindakaas bij, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels chilisaus en 100 ml kokosmelk. Roer even goed door en proef of de verhouding naar jouw smaak is 🙂
- Zet een pan ruim water op en kook daarin de bloemkool en de sperzieboontjes 3-5 minuten (naar smaak). Giet af en spoel net zo lang na met koud water tot de groenten weer koud zijn.
- Kook ondertussen ook de eitjes; een minuutje of 4-5 vanaf het moment dat het water kookt.
- Snijd de komkommer in dunne halve maantjes en de wortel in dunne reepjes.
- Maak de schaal op: eerst de koude bloemkool, dan de boontjes, dan de wortel en de komkommer, dan de taugé en de kroepoek en maak af met de eitjes die je in de lengte doormidden snijdt. Satésaus in het midden van de kom en SMULLEN maar!