Happy hittegolf! Op dit soort dagen lééf ik werkelijk voor dit soort soepjes. Koud, verfrissend, en nog gezond ook! Je voelt jezelf echt al opkikkeren bij de eerste hapjes 🙂 Ik leer je mijn Spaanse favoriet in een handomdraai te maken. Weinig moeilijke ingrediënten, en alles wat je verder nodig hebt is een staafmixer, een zeef en een grote kom! Wie ga jij verwennen met een fijne koude gazpacho deze week?
Ingrediënten (2-3 pers)
- 2 blikjes tomatenblokjes (à 400 gr)
- 3 teentjes knoflook
- 1 kleine komkommer (of ongeveer 10 snoepkomkommers)
- 250 gr snoeptomaatjes
- 1 groene paprika
- 3 sneetjes (liefst oud) witbrood
- appelazijn
- rodewijnazijn
- olijfolie
- grote kom
- staafmixer
- zeef
Bereiding
- Doe je blikjes tomatenblokjes in de grote kom.
- Pel de knoflookteentjes en snij de paprika, snoeptomaatjes en komkommer in grove stukken en doe ze bij-in de kom.
- Haal de korst van de boterhammen en trek ze in kleine stukjes boven de kom.
- De staafmixer erin! Zorg dat alle ingrediënten helemaal fijn gepureerd worden en ga door tot er geen chunks meer in zitten.
- Giet je soepje door een vergiet in een andere kom; druk met de achterkant van een soeplepel alle vloeistof door de zeef. (Het drabje dat overblijft is een heerlijk smeerseltje voor op brood of toastjes! Niet weggooien dus!)
- Voeg 100 ml olijfolie, 3 eetlepels appelazijn en 1 eetlepel rodewijnazijn door de gazpacho en breng op smaak met (flink wat) peper en zout. Proef, beoordeel en (eventueel) repeat! Totdat hij helemaal naar je smaak is 🙂
- Het lekkerste is het als je de gazpacho eerst even in de koelkast (of de vriezer 😍) kan afkoelen. Als je je niet meer kan beheersen: garneren met wat gesnipperde komkommer of tomaat , scheutje olijfolie en SMULLEN maar!
