Heb je wel eens opgebakken gnocchi gegeten? Dát is lekker! Naast dat je ze superkort kookt, bak je ze nog een tijdje op tot ze een knapperig randje krijgen. Combineer dat met tuinboontjes, doperwtjes, citroen, tijm, zoute spekjes, een beetje venkelzaad en knapperige pijnboompitjes – dit receptje is echt de bom! Happy weekend!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 200 gr spekblokjes
- 2x 500 gr gnocchi
- 1 citroen
- 400 gr diepvriestuinboontjes
- 100 gr diepvriesdoperwtjes
- 5-10 takjes tijm
- 50 gr pijnboompitjes
- 50 gr parmeggiano, om te raspen
- venkelzaad
Bereiding
- Bak de spekblokjes uit tot ze goudbruin en knapperig zijn. Leg ze apart op een keukenpapiertje.
- Kook de tuinboontjes een minuutje en spoel ze daarna af met koud water totdat ze afgekoeld zijn.
- Pel de velletjes van de tuinbonen met met je vingers (ja I know, het is even een klusje, maar is het is zoveel lekkerder!) en leg de boontjes apart.
- Bak de pijnboompitjes even op in een pan, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen in een kommetje.
- Rasp de schil van een citroen in een wok, voeg wat olijfolie toe en de blaadjes van een takje tijm.
- Kook de gnocchi volgens de verpakking en giet hem af.
- Verhit de wok een minuutje en voeg dan de gnocchi en de diepvriesdoperwtjes toe aan de gemarineerde olie. Bak dit 5-10 minuten op, totdat de gnocchi goudbruin begint te kleuren.
- Voeg het sap van de citroen toe aan de gnocchi, pel de blaadjes tijm van de overbleven takjes en voeg die ook toe.
- Stamp een eetlepel venkelzaad fijn in een vijzel en voeg die toe aan de gnocchi.
- Voeg de gepelde tuinboontjes, de pijnboompitjes en de spekjes toe aan de gnocchi. Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Schep de bordjes op en schaaf er wat vlokken parmeggiano over. En SMULLEN maar!
