Gele curry met kabeljauw: maak je eigen gele currypasta en ontdek hoe lekker een zelfgemaakte viscurry kan zijn!

Gele curry met kabeljauw

Zelf een curry maken lastig? Neejoh. Gewoon de juiste kruiden in huis hebben. Vanmiddag draaide ik zelf een lekkere gele curry in elkaar. Zo gepiept, met een keukenmachientje of hakmachientje. Daar heb je geen pakje of zakje voor nodig! Voor de verandering maakte ik de curry eens met een lekker stukje vis. Boterzachte kabeljauw; veel beter wordt het niet, hoor!

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 300 gr kabeljauw (vers of ontdooid uit de diepvries)
  • 200 gr witte rijst
  • 1 blikje kokosmelk (à 400 ml)
  • 100 gr sugarsnaps
  • 1 gele puntpaprika
  • 2 rode uien
  • 1 limoen
  • 1 lente-uitje
  • 1 jalapeño pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • laospoeder
  • kurkuma
  • kerrie
  • korianderzaad
  • citroengras (vers of puree)
  • bosje verse koriander
  • keukenmachine of hakmolen

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking. Giet af en zet apart tot de curry klaar is.
  2. Snijd de kabeljauw in stukken van 2-3 cm.
  3. Doe in je keukenmachine 2 gepelde tenen knoflook, 3 cm geschilde gember, 1 schoongemaakte en gehalveerde rode ui, 1 theelepel geraspte of gepureerde citroengras, 1 theelepel laospoeder, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel kerrie, 1 theelepel korianderzaad, 1 jalapeño zonder kroontje en zaadlijsten, geraspte schil van 1 limoen en het sap van een halve limoen. En pureren maar! Maak er een mooie gladde massa, voeg desnoods wat olie toe om de puree gladder te maken.
  4. Snijd de overgebleven rode ui en de gele puntpaprika in stukjes, en snij de lente-ui in ringetjes.
  5. Wok de rode ui met wat olie tot hij glazig ziet, en voeg daarna je currypasta toe. Bak het een minuutje mee.
  6. Wok de gele paprika 3 minuutjes mee en blus af met het blikje kokosmelk.
  7. Leg de stukken kabeljauw in de curry en laat ze 5-10 minuten meesudderen.
  8. Voeg tot slot de sugarsnaps toe en een eetlepel basterdsuiker. Laat dit nog 3 minuutjes doorkoken.
  9. Maak de bordjes op; een flinke schep rijst, en dan een mooie schep curry eroverheen. Bestrooi met ringetjes lente-ui en snipper er nog wat verse koriander overheen. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *