Borreltijd! En dan kan je net zo goed een snel en lekker borrelmaaltje erbij maken; ben je gelijk voor de hele avond klaar. Wat dacht je van dit gevulde borrelbrood? Met Turks brood, spinazie à la crème, yoghurt, munt, feta, granaatappelpitjes en pijnboompitjes. Even afbakken en smullen maar! Niet té ongezond en genoeg avondeten voor 2 borrelaars 🙂
Ingrediënten (2 pers)
- 1 Turks brood, vers of afbak
- 450 gr deelblokjes spinazie à la crème
- 50 gr feta
- 50 gr pijnboompitjes
- 50 gr granaatappelpitjes
- 5 takjes verse munt
- yoghurt
Bereiding
- Als je een afbakbrood hebt gekocht, bak je deze volgens de verpakking af in de oven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd een grote cirkel uit de bovenkant van het brood en pluk het brood eronder eruit tot je bij de bodem bent. Leg het geplukte brood apart in een kommetje.
- Smelt in een kookpannetje de spinazie à la creme tot er geen bevroren blokjes meer zijn. Haal dan de pan van het vuur.
- Snipper de muntblaadjes en roer die door de spinazie.
- Voeg een scheut (3-4 eetlepels) yoghurt toe aan de spinazie, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
- Giet het spinaziemengsel in het brood, verkruimel de feta erover en bestrooi met de pijnboompitjes.
- Bak het brood 10 minuten af op 200 graden.
- Bestrooi met de granaatappelpitjes en SMULLEN maar! Dip het uitgesneden en uitgeplukte brood in het spinaziemengsel en eet de bodem als een soort pizza 🙂 Yum!