Gevuld Turks brood: heerlijk voor bij de borrel. Geniet van frisse smaken van spinazie, munt, yoghurt, feta en granaatappelpitjes!

Gevuld Turks brood

Borreltijd! En dan kan je net zo goed een snel en lekker borrelmaaltje erbij maken; ben je gelijk voor de hele avond klaar. Wat dacht je van dit gevulde borrelbrood? Met Turks brood, spinazie à la crème, yoghurt, munt, feta, granaatappelpitjes en pijnboompitjes. Even afbakken en smullen maar! Niet té ongezond en genoeg avondeten voor 2 borrelaars 🙂

Ingrediënten (2 pers)

  • 1 Turks brood, vers of afbak
  • 450 gr deelblokjes spinazie à la crème
  • 50 gr feta
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 5 takjes verse munt
  • yoghurt

Bereiding

  • Als je een afbakbrood hebt gekocht, bak je deze volgens de verpakking af in de oven.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd een grote cirkel uit de bovenkant van het brood en pluk het brood eronder eruit tot je bij de bodem bent. Leg het geplukte brood apart in een kommetje.
  • Smelt in een kookpannetje de spinazie à la creme tot er geen bevroren blokjes meer zijn. Haal dan de pan van het vuur.
  • Snipper de muntblaadjes en roer die door de spinazie.
  • Voeg een scheut (3-4 eetlepels) yoghurt toe aan de spinazie, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Giet het spinaziemengsel in het brood, verkruimel de feta erover en bestrooi met de pijnboompitjes.
  • Bak het brood 10 minuten af op 200 graden.
  • Bestrooi met de granaatappelpitjes en SMULLEN maar! Dip het uitgesneden en uitgeplukte brood in het spinaziemengsel en eet de bodem als een soort pizza 🙂 Yum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *