Gevulde courgettes: lekkere courgettes uit de oven, gevuld met rijst, tomatenblokjes, gehakt, feta en pijnboompitjes. Dat wordt weer smullen!

Gevulde courgettes

Nouja zeg.. ik had nog helemaal geen recept voor gevulde courgettes op m’n blog staan! Die mag natuurlijk niet ontbreken. Ik maak altijd een lekkere vulling met rijst, tomatenblokjes, gehakt en feta. En voldoende kruiden natuurlijk! We gaan vanavond dus een beetje op de Mediterraanse toer. Ga je mee?

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 2-3 courgettes (1 of 1,5 pp)
  • 100 gr witte rijst
  • 150 gr rundergehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (à 400 ml)
  • 150 gr feta
  • handje pijnboompitjes
  • oregano
  • kaneel
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar en giet hem af.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een lepel; in ieder geval de zaadlijsten moeten eruit zijn en als je ‘kuiltjes’ nog wat dieper moeten neem je ook een deel van het vruchtvlees mee.
  4. Bak het gehakt rul in een koekenpan en voeg hier het blikje tomatenblokjes bij.
  5. Voeg een eetlepel oregano toe, een eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels kaneel en 2 theelepels komijnpoeder.
  6. Snijd 100 gram van de feta in blokjes en roer dit door het gehaktmengsel.
  7. Vermeng de gekookte rijst door de gehaktmengsel en roer goed door.
  8. Vul de courgettehelften ruim met het mengsel, tot er een mooie bol op zit.
  9. Verkruimel de overgebleven feta over de gevulde courgette en bestrooi ze daarna met pijnboompitten.
  10. Bak de courgettes 30 minuten af in de oven op 180 graden.
  11. Voorzichtig uit de oven halen, peper en zout erop en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *