Gevulde flespompoen: pompoen uit de oven, gevuld met een simpele mix van couscous, tomaat, ui en pijnboompitjes. Lekker vega!

Gevulde flespompoen

Ik ben wel zo’n fan van onze oven. Heel lang heb ik aangemodderd met een slechte combimagnetron, en nu we eenmaal weer een échte echte oven hebben, blijven de ovengerechtjes maar komen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gevulde flespompoen? Niks te ingewikkelde vulling; die flespompoen heeft genoeg smaak van zichzelf! Wel even 45 minuten oventijd inruimen (kan ook de avond ervoor!), maar dan héb je me toch wat lekkers!

Ingrediënten (2 pers)

  • 1 flespompoen
  • 1 flinke rode ui
  • 100 gr snoeptomaatjes
  • 100 gr feta
  • 200 gr couscous
  • bosje bladpeterselie
  • Ras el Hanout kruiden
  • handje pijnboompitten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de flespompoen doormidden en schep de zaadlijsten eruit. Giet er wat olijfolie overheen en leg de helften in een ovenschaal.
  3. Zet de ovenschaal 45 minuten in de oven op 180 graden.
  4. Maak de couscous klaar volgens de verpakking.
  5. Roer er een eetlepel Ras el Hanout kruiden doorheen en breng op smaak met zout en peper.
  6. Snipper de ui en bak hem kort op in een pannetje; tot hij glazig ziet.
  7. Snijd het bosje peterselie klein en snij de snoeptomaatjes in stukjes.
  8. Roer de tomaatjes, de ui en de peterselie door de couscous.
  9. Verkruimel de feta boven de couscous en roer de kruimels erdoor.
  10. Als de flespompoen gaar is, schep je het cousccousmengsel in de pompoen en strooi je er wat pijnboompitten over.
  11. Zet de oven op grillstand en bak daarin de gevulde flespompoenen nog 5-10 minuten af. Voorzichtig uit de oven halen en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *