Gevulde paprika’s a la mexicana

Soms is het leven van een blogger érg leuk: deze week kreeg ik oranje paprika’s opgestuurd en mocht ik daar iets lekkers mee maken. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! Ter ere van mijn 250ste Insta-post maakte ik deze feestelijke gevulde paprika’s. A la mexicana! Dat betekende in dit geval gevuld met rijst, uitgebakken chorizo, maïs, zwarte boontjes, rode ui, tomaat en een beetje koriander. Maak dat mengseltje aan met cajunkruiden en crème fraiche en get ready to party! Feestje voor je smaakpapillen, gegarandeerd.

Ingrediënten (2 pers)

  • 4 oranje paprika’s
  • 100 gr chorizo
  • 150 gr rijst
  • 1 trostomaat
  • 1/2 rode ui
  • klein blikje maïs (à 150 gr)
  • klein blikje zwarte bonen (à 200 gr)
  • 125 ml crème fraiche 
  • kurkuma
  • 5-10 takjes koriander
  • cajunkruiden

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de rijst volgens de verpakking. Voeg een eetlepel kurkuma toe aan het kookwater, zodat de rijst mooi geel wordt.
  3. Snijd de chorizo in dobbelsteentjes van 0,5 cm en bak deze 2-3 minuten uit op hoog vuur. Zet ze daarna apart.
  4. Snipper de rode ui, snij de tomaat in kleine blokjes en snipper de koriander ook vast.
  5. Maak de paprika’s schoon; snijd de bovenkanten eraf als waren het dekseltjes en verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s.
  6. Giet de rijst af zodra hij gaar is en roer de ui, de tomaat en de chorizo door de rijst. Giet de maïs en de zwarte bonen af en roer ook deze erdoor.
  7. Voeg een eetlepel cajunkruiden toe en roer goed door; roer tot slot ook de crème fraiche door de rijst.
  8. Schep de paprika’s vol met het rijstmengsel, zet ze in een ovenschaal en dek ze weer af met hun eigen ‘dekseltje’.
  9. Bak de paprika’s 20 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  10. Serveren met de koriander en SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *