Gevulde pasta met artisjokken: simpele pasta met artisjokken, citroen en amandel. Deze moet je eens proberen!

Gevulde pasta met artisjokken

Vanmiddag stond niet bepaald in het teken van koken, maar in het teken van opruimen. Boy, wat heb ik een boel opgeruimd en weggegooid! Gelukkig had ik daarna alles in huis voor een snelle, voedzame pasta. En lékker dat ie was! Twintig minuutjes is all you need. Supersimpel!

Ingrediënten (2 pers)

  • 500 gr verse gevulde pasta (ik had 2 pakken tortelloni verde met spinazie en ricotta erin)
  • 1 glas witte wijn
  • 1 blikje artisjokken (à 400 gr)
  • 100 gr amandelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5-10 blaadjes salie
  • 1/2 gele peper, zonder pitjes (alleen toevoegen als je tegen pittig kan!)
  • 1/2 citroen
  • 50 gr pecorino, om te raspen
  • klontje boter
  • grillpan

Bereiding

  1. Giet de artisjokken af en snij ze in vieren. Knijp er iets citroensap overheen.
  2. Doe wat olie in de grillpan en grill de artisjokpartjes met zout erop ongeveer 5 minuten. Draai ze halverwege.
  3. Giet het glas wijn over de artisjokken en laat nog 5 minuten doorbakken op laag vuur.
  4. Snijd de amandelen in de lengte door, rooster ze 5 minuutjes in een klein koekenpannetje en voeg daarna een klontje bakboter toe en wat zout. Laat dit nog 2 minuten zo doorbakken, tot de amandelen mooi goudbruin en geurig zijn.
  5. Zet een pan ruim water op, kook de verse pasta volgens de verpakking gaar en giet hem af.
  6. Snijd de naaldjes rozemarijn, de salie en (eventueel) de gele peper in stukjes.
  7. Verhit een wok met wat olijfolie en bak daarin de pasta nog 2 minuutjes op met de artisjokken, de amandelen, de rozemarijn, de salie en de peper.
  8. Doe er tot slot een kneepje citroensap overheen, maal er wat verse peper en zout overheen en maak het af met wat versgeraspte pecorino. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *