Gevulde pasta met citroen en rucola: de simpelste pasta die je op tafel kan zetten. En misschien ook wel de lekkerste!

Gevulde pasta met citroen en rucola

Zo’n avond dat je eigenlijk helemaal geen zin en geen tijd meer hebt om te koken? Geen nood! Deze pasta is in 10 minuten klaar. Echt! En nog lekker en gezond ook 🙂

Ingrediënten (2-3 pers)

  • 2 pakken gevulde pasta met rauwe ham (perline, tortellini) (250 gr per pak)
  • 1 citroen (voor rasp én sap)
  • Parmeggiano reggiano (om te raspen)
  • Olijfolie
  • 100 gr pijnboompitten
  • Flinke hand rucola

Bereiding

  1. Zet water op voor de pasta en kook de pasta in een paar minuten gaar en giet af.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in een wok en rasp de schil van de citroen. Doe de rasp bij de olie in de wok.
  3. Bak ondertussen de pijnboompitjes in een kleine koekenpan goudbruin en zet deze apart.
  4. Doe de gekookte pasta bij de citroenolie in de wok en bak ongeveer 3 minuten, tot de pasta een goudbruin randje heeft.
  5. Pers de citroen uit boven de pan (zeefje eronder om de pitten op te vangen!) en verwarm nog even door.
  6. Maak de borden op: strooi de geroosterde pijnboompitten over de pasta, rasp mooie flakes parmeggiano eroverheen en maak elk bord af met een flinke dot rucola. Door elkaar husselen en  SMULLEN maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *