Gnocchi à la Massimo Bottura: gnocchi met tomaat, ricotta, kappertjes en amandelmelk. Supersimpel, superlekker!

Gnocchi à la Massimo Bottura

Ik heb jullie al laten meekwijlen, maar vorige week was ik dus bij een restaurant van de nummer 1 chef van de wereld: Massimo Bottura. Misschien ken je ‘m van Chef’s Table op Netflix. Bij zijn restaurant Franceschetta58 in Modena at ik perfect al dente gekookte maccheroni met tomaat, kappertjes, gerookte ricotta en amandelmelk. Zó geniaal lekker! Natuurlijk ben ik geen Massimo Bottura, maar vandaag probeerde ik ‘m na te maken. Met gnocchi 🙂

Ingrediënten (2 pers)

  • 400 gr verse gnocchi
  • 250 gr passata di pomodoro
  • 400 gr tomatenblokjes
  • half potje kappertjes (à 100 gr, dus 50 gr)
  • 50 gr parmeggiano, om te raspen
  • ricotta
  • ongezoete amandelmelk

Bereiding

  1. Verhit de passata en de tomatenblokjes in een wok en laat 5 minuten inkoken. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  2. Bak de kappertjes uit in een kleine koekenpan tot ze bruin en knapperig zijn.
  3. Zet een pan water op voor de gnocchi en kook die in een paar minuutjes volgens de verpakking gaar.
  4. Voeg 3 eetlepels amandelmelk toe aan het tomatenprutje en roer goed door. Zet daarna het vuur uit.
  5. Voeg, als de saus niet meer kookt, 1,5 eetlepel ricotta toe en roer die opnieuw goed door, tot de ricotta helemaal door de saus gemengd is.
  6. Voeg ook de gnocchi toe aan de saus en roer dit goed door elkaar.
  7. Maak de bordjes op: begin elk bord met 3 eetlepels amandelmelk en schep daar de gnocchi bovenop.
  8. Strooi de uitgebakken kappertjes erover en rasp flink wat parmeggiano over de bordjes. Serveren met een frisse salade en SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *