Gnocchi burro, salvia e limone: romige gnocchi met alleen citroenrasp, salie en boter. Niet gezond, maar wel héél lekker!

Gnocchi burro, salvia e limone

Handig, van die vrienden die hun kruidenplantjes bij jou laten logeren als ze op vakantie gaan! Ons salie-logeerplantje kwam direct van pas bij een romig en simpel pastagerechtje met gnocchi. We hadden nog wat boter, Philadelphia, citroen, knoflook en parmeggiano; kwestie van het in elkaar draaien. Een Italiaanse klassieker die in 10 minuutjes klaar is. Niet geschikt voor als je op dieet bent 😉

Ingrediënten (2 pers)

  • 1 pak gnocchi (à 500 gr)
  • 5-6 blaadjes salie
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels bakboter of roomboter
  • 1 flinke eetlepel Philadelphia

Bereiding

  1. Zet ruim water op voor de gnocchi; doe de gnocchi er vast bij-in en kook het volgens de verpakking.
  2. Snijd de blaadjes salie in dunne reepjes.
  3. Doe de boter in een koekenpan en pers de teen knoflook erbij. Laat de boter smelten en roer ondertussen de knoflook erdoor.
  4. Voeg de reepjes salie toe en blijf goed doorroeren.
  5. Voeg als de boter gesmolten is de eetlepel Philadelphia toe en zet het vuur laag. Laat dit vermengen en samensmelten tot een gladde crème.
  6. Als de gnocchi’s gaan drijven, zijn ze gaar. Schep ze met een schuimspaan uit de kookpan zo in de koekenpan in en bak nog even mee in de koekenpan, zodat de smaken zich lekker aan de gnocchi hechten.
  7. Pers het sap van de halve citroen erbij (pas op voor de pitjes!) en zet het vuur uit.
  8. Maak de kommetjes op: schep de gnocchi in een kom en bestrooi rijkelijk met geraspte parmeggiano, en flink wat versgemalen peper en zout. En SMULLEN maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *