Gnocchi is echt m’n lievelingspasta. Lekker stevig en toch zacht, en bovendien in 3-4 minuten klaar. Nog nooit mee gekookt? You’re gonna love it. Met deze saus van rode pesto en ricotta is het helemaal smullen geblazen. Binnen een kwartier op tafel!
Ingrediënten (2-3 pers)
- 1 pak gnocchi (à 250 gr)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 200 gr kipfilet
- 1 potje rode pesto (à 150-185 gr – ik had dit keer Pesto Rosso van Bertolli)
- 125 gr ricotta (1/2 bakje van 250 gr)
- evt. wat rucola om mee te serveren
Bereiding
- Snijd de kip in stukjes en marineer de stukjes ongeveer 5 minuten in de wok met 2 eetlepels rode pesto.
- Snijd ondertussen vast de courgette in blokjes en de ui in kleine stukjes.
- Zet ruim water op voor de gnocchi.
- Bak de kip in de wok tot hij gaar is. Voeg de courgette en de ui toe en bak die nog zo’n 5 minuten mee.
- Doe ondertussen de gnocchi in het kokende water (pas op met het plonzende water! Gebruik bij twijfel een schuimspaan of spatel om ze te water te laten.) Koken duurt meestal maar 3-4 minuten; je ziet dat ze gaar zijn als ze 1 voor 1 aan de oppervlakte gaan drijven.
- Giet de gnocchi af zodra hij gaar is.
- Doe als laatste de rest van het potje rode pesto bij de kip en groente en voeg ook de 125 gr ricotta toe. Zet het vuur laag en roer door tot het een mooie, lichtrode, gladde saus is geworden.
- Tijd om te serveren! Leg de gnocchi op een bord, schep de saus er overheen en garneer evt. met wat frisse rucola. En SMULLEN maar!