Man, man, sinds mijn Spaanse chorizosalade ben ik echt verslááfd aan chorizo uitgebakken in sherry. Wat is daar nou zo lekker aan? Nou, het geeft de chorizo een zoetige smaak mee – een heerlijke tegenhanger van het zoute van uitgebakken chorizo. Best of all: sherry blijft eenmaal open wel een paar maandjes goed, dus je kan er keer op keer weer mee koken. Verder vind ik het namelijk niet te zuipen, hihi. Dit keer maakten we een ovenschotel met gnocchi en genoemde chorizo, gecombineerd met tomaatjes, feta, rode ui en rucola. Zó klaar, en echt super- superlekker!
Ingrediënten (2 pers)
- 100 gr snoeptomaatjes
- 100 gr chorizo, in plakjes
- koffiekopje sherry
- handje rucola
- 250 gr gnocchi
- 50 gr feta
- 1 rode ui
- 1/2 courgette
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de gnocchi volgens de verpakking en giet ze af.
- Snijd de chorizo in dunne plakjes, als dat nog niet gebeurd is.
- Bak de chorizo een minuutje uit in een koekenpan, en giet er daarna een kopje sherry bij.
- Snijd de rode ui in flinterdunne ringetjes, en de halve courgette in blokjes van 0,5-1 cm.
- Snijd de snoeptomaatjes in dunne plakjes.
- Bak, als de sherry bijna opgelost is, de courgette en de rode ui 3-5 minuutjes mee met de chorizo.
- Voeg tot slot de tomaatjes en de gekookte gnocchi toe, breng dit alles op smaak met peper en zout en schep het geheel in een ondiepe ovenschaal.
- Verkruimel de feta over de schaal en bak het geheel 10 minuutjes af in de oven op 200 graden.
- Roer een handje rucola door de gnocchischotel en SMULLEN maar!